Saffranskex utan socker

Gula fina kex med smak av saffran, som passar med en stark ost.

3 dl havregryn
100 g smör
1 krm salt
1 dl naturell yoghurt
2½ dl vetemjöl
1 påse saffran (0,5 gram)
1½ tsk  bakpulver

Blanda havregryn, smör, och salt till en grynig massa. Tillsätt yoghurt, och mjöl blandat med bakpulver och saffran. Låt degen stå kalle en stund före utbakningen. Kavla ut degen tillen rektangulär kaka, ca 3 mm tjock. Skär ut rutor. Grädda i 200 grader tills de fått lite färg, kanske 15-20 minuter.


Saffranskex, tillsammans med Kanel- och Kardemummakex.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0