Kanel och kardemumma kex utan socker

Goda kex som känns lite söta pga kryddorna. Passar därför bra med smör och en lagrad eller mögelost.



Ca 30 kex.

2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1½ tsk kanel
2 krm kardemumma
1 dl lättyoghurt
3/4 dl flytande margarin

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt yoghurt och margarin och rör samman till en deg. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg på degen. Kavla degen direkt på plåten, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel till en tunn platta. Sporra ut rutor.
Grädda mitt i ugnen till lagom färg, 200 grader i ca 15 minuter.
Låt kexen svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0