Pizza-tårta

Gjorde den här tårtan till Elviras 7-års kalas, där hon själv fick vara med och hjälpa till.



Fyllningen är vaniljkräm. Toppingen var vanlig frosting med jordgubbssylt, och röd karamellfärg.


Oliver av svart sugarpaste. Rullade till en "korv", skar av den i bitar, och gjorde hålet med ett sugrör.


Röd och grön paprika klippte jag till av gröna råttor, och röda läpp-godisbitar.


Ananas av gul sugarpaste.


Champinjoner av maschmallows. Klippte till rundningen upptill, och tog sen bort på sidorna, runt stammen. Den bruna färgen är kakao, som jag satte på fingret, och "målade" dit.




Osten var riven vit choklad. Sen gräddade jag "pizzan"  högst upp i ugnen någon minut, på 250 grader, för att smälta cokladen lite.




I med ljusen, och sen var den klar!

Petit-chouer med äppelfyllning sockerfri

Jag vet inte riktigt hur dessa ska vara, men jag tror inte riktigt de brukar bli som mina, men de smakade åtminstone gott!

Till en plåt

1,85 dl vatten
75 gram smör
100 gram mjöl
en liten nypa salt
3 ägg

Koka upp vatten och smör.
Blanda i mjölet och rör tills det släpper från kastrullens kanter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Det ska vispas in mycket luft i smeten, så en elvisp är enklast att använda.
Klicka eller spritsa ut runta toppar på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan undertiden de gräddas.
Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Skär sedan en öppning i sidan av kakan, och spritsa in fyllningen. Pudra över kanel vid servering.


Äppelfyllning:
1 dl vispgrädde
½ dl äppelmos (hemmagjort, sockerfritt äppelmos)
½ tsk kanel

Vispa grädden hårt. Blanda i äppelmos och kanel.
Har du ingen sprits går det bra att fylla en plastpåse, och klippa upp ett litet hål i hörnet.


RSS 2.0