Mandel- och Citronglasspaj

En god, fräsch paj, som är enkel att göra, men tar lite tid att göra då botten ska svalna, och pajen ska frysas minst 4 timmar.
Det går bra att förbereda den i förväg, och behöver sen bara tas ut ett tag innan den ska ätas.

300 gram mandelmassa
3 äggulor, 3 äggvitor
3 dl grädde
1 dl florsocker
saften från en citron

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en smet.
Häll i smeten i en form med avtagbara kanter, och grädda i 175 grader, i ca 25 minuter.
Låt botten svalna helt.

Vispa grädden fast, och blanda sen i äggulor, florsocker, och citronsaften.
Bred smeten över botten, och frys minst 4 timmar.

Servera med tunna limeskivor, och passionsfrukt.



Påsktårta

Jag skulle göra en laktosfri tårta till påsken, men när jag läste ingredienserna på färdig tårtbotten fick jag ändra mina planer. Det blev en marängtårta istället för den jag först tänkt göra- men den var inte fy skam!




Marängbotten
Marsankräm, grädde
Marägbotten
Aprikosmarmeland, grädde
Marängbotten
Grädde
Dekorerad med påskkycklingar (som ser ut som badankor)



Påskkyckling i grädde ser ut som en badanka i badskum.

RSS 2.0