Mandel- och Citronglasspaj

En god, fräsch paj, som är enkel att göra, men tar lite tid att göra då botten ska svalna, och pajen ska frysas minst 4 timmar.
Det går bra att förbereda den i förväg, och behöver sen bara tas ut ett tag innan den ska ätas.

300 gram mandelmassa
3 äggulor, 3 äggvitor
3 dl grädde
1 dl florsocker
saften från en citron

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en smet.
Häll i smeten i en form med avtagbara kanter, och grädda i 175 grader, i ca 25 minuter.
Låt botten svalna helt.

Vispa grädden fast, och blanda sen i äggulor, florsocker, och citronsaften.
Bred smeten över botten, och frys minst 4 timmar.

Servera med tunna limeskivor, och passionsfrukt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0