Banoffeepaj

Detta var en riktigt söt och god paj, som egentligen inte var så svår att göra. Mjölken blir kola-aktig toffee när den kokas. Det kändes som ett stort projekt, bara för att mjölken ska koka i ca 3 timmar, men den sköter sig själv ganska bra.
Jag lägger bananerna på grädden, för jag tycker det ser finast ut så. Om man inte ska äta hela pajen direkt kan botten och kolan förvaras i kylskåpet, och bara de bitarna som ska ätas görs klara med grädde och bananer.

Botten:
200 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 gram)
2-3 bananer
2-3 dl vispgrädde
Mörk choklad
Kanel


Ta bort etiketten från burken, och var noga med att får bort allt klister (annars fastnar det i kastrullen sen. Det går att få bort med svinto- men den tar lite tid). Ställ burken i en stor kastrull, och fyll på med vatten så att de täcker burken, och finns extra ovanför.
Koka upp vattnet, och vrid sen ned värmen. Se till att det kokar hela tiden, och att burken alltid är täckt med vatten. Koka minst 2 timmar. Låt svalna ordentligt innan burken öppnas.

Krossa kexen och blanda ihop med smöret. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter. Låt gärna stå kallt tills mjölken är klar.

Bred ut kolan jämt över pajbotten. Vispa grädden och bred ut över kolan. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Riv över mörk choklad, och strö över kanel.



Kommentarer
Postat av: helejna

Den ska jag göra! Fan va go den va.

2011-05-01 @ 20:45:21
Postat av: Moa

Tack! Ja, det tycker jag absolut att du ska! :D

2011-05-05 @ 20:30:20
URL: http://marybone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0