Fyllda potatishalvor med mozzarella eller parmesan
Till 4 personer
8 stora potatisar
Fyllning 1:
2 kulor mozzarella, tärnade
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och dill
salt och peppar
Fyllning 2:
1-2 dl riven parmesanost
ca 20 svarta oliver, hackade
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och basilika
salt och peppar
Tvätta skalet på potatisen och baka i ugnen, 200 grader i ca 45 minuter.
Dela potatisarna på mitten och gröp ut lite av varje potatis, men lämna lite kvar så potatisen inte ramlar ihop.
Lägg potatisen i en bunke, och mixa med stavmixer. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllning 1 eller 2.
Fyll halvorna med potatisblandningen, toppa ev. med lite extra ost.
Sätt in potatisarna högt upp i ugnen, och vrid upp värmen. Grädda tills de fått en fin gyllene färg, ca 5-10 minuter.
8 stora potatisar
Fyllning 1:
2 kulor mozzarella, tärnade
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och dill
salt och peppar
Fyllning 2:
1-2 dl riven parmesanost
ca 20 svarta oliver, hackade
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och basilika
salt och peppar
Tvätta skalet på potatisen och baka i ugnen, 200 grader i ca 45 minuter.
Dela potatisarna på mitten och gröp ut lite av varje potatis, men lämna lite kvar så potatisen inte ramlar ihop.
Lägg potatisen i en bunke, och mixa med stavmixer. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllning 1 eller 2.
Fyll halvorna med potatisblandningen, toppa ev. med lite extra ost.
Sätt in potatisarna högt upp i ugnen, och vrid upp värmen. Grädda tills de fått en fin gyllene färg, ca 5-10 minuter.
Kommentarer
Trackback