Fyllda potatishalvor med mozzarella eller parmesan

Till 4 personer
8 stora potatisar

Fyllning 1:
2 kulor mozzarella, tärnade
1 tsk rivet citronskal
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och dill
salt och peppar

Fyllning 2:
1-2 dl riven parmesanost
ca 20 svarta oliver, hackade
2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja och basilika
salt och peppar

Tvätta skalet på potatisen och baka i ugnen, 200 grader i ca 45 minuter.
Dela potatisarna på mitten och gröp ut lite av varje potatis, men lämna lite kvar så potatisen inte ramlar ihop.
Lägg potatisen i en bunke, och mixa med stavmixer. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllning 1 eller 2.
Fyll halvorna med potatisblandningen, toppa ev. med lite extra ost.
Sätt in potatisarna högt upp i ugnen, och vrid upp värmen. Grädda tills de fått en fin gyllene färg, ca 5-10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0