Blomkålsgratäng med purjolök och sojakorv

Den här maträtten har ett lchf-recept i grunden, där jag lagt till lite extra som jag tycker gör den mycket bättre.
Då jag är ganska van med att äta vitlök, tycker jag inte att den smakar så mycket, men om man inte äter lika mycket kanske två klyftor blir för starkt.

½ blomkålshuvud
4 sojakorvar
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2 dl riven ost
2 ägg
3 dl grädde
1 tsk paprikapulver
½ tsk örtsalt
peppar

Skölj och dela upp blomkålen i mindre buketter. Koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Tina sojakorvarna och skär i bitar. Strimla purjolöken. Skär vitlöken i tunna skivor. Fördela blomkålen i en smord form, lägg i sojakorvsbitarna, strö över purjolöken och vitlöken, och peppra. Vispa äggen, och grädden tillsammans med paprikapulver och örtsalt. Sprid ut osten i formen, och häll över äggblandningen. Grädda mitt i ugnen, i 225 grader i ca 15-20 minuter.


Kommentarer
Postat av: Helena

Åh LCHF!

I Will do this!

2011-02-16 @ 23:29:58
URL: http://schelena.blogg.se/
Postat av: Moa

Vad bra, för det var gott! Sen antar jag att sojakorv inte är så LCHF-vänligt, men utan den blir det en LCHF-rätt. :)

2011-02-22 @ 11:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0