Ärtpesto

Jag brukar ha ärtpeston till mat, eller att dippa morötter i, och så passar den på färskt bröd. Den är väldigt enkel, och går snabbt att göra.
Försvars i kylskåp, men serveras rumstempererad. Peston blir bara bättre av få stå till sig under natten.
I receptet använder jag mandelmjöl (mandel jag har malt), men det går bra med hackad mandel också.

2 dl ärtor
0,5 dl mandel
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl riven parmesanost
ca ½ dl olja
salt, peppar

Koka ärtorna enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.
Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer.
Klart!


Ärtpesto med falafel, grönsaker i ugnen, och grillad fetaost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0