Citron- och margängpaj till Valborg

Färgade marängen lite orange, och byggde upp den som en brasa- när vi skulle äta pajen till Valborg.




Saffransmuffins med apelsin

Receptet är på scones, men jag hällde upp smeten i muffinsformar för att göra de lite festligare.
Eftersom att scones blir torra ganska snabbt bör de ätas upp inom ett par dagar.
Går att äta som de är, men passar även bra både med bär och grädde, eller smör och ost.


Till ca 12-15 muffins

3 dl mjölk
0,5 gram saffran (en påse)
saften och skalet från en apelsin
400-450 gram siktat dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram rumsvarmt smör

Värm mjölken med saffranet, för att få fram smaken. Blanda i apelsinskal, och saft.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och rör ihop.
Häll i mjölkblandningen, lite i taget, o rör till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till ca 2/3 och grädda i ca 10 minuter, i 250 grader.



Påskägg...



Chokladägg fyllda med vit chokladmousse, och överst en "gula" av aprikosmarmelad.



50 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg

Smält chokladen, och låt svalna något. Se till att rör ut den ordentligt, för att slippa klumpar i moussen.
Vispa grädden i en bunke, och ägget i en annan.
Häll ner den smälta chokladen med ägget, och vispa ihop på låg hastighet.
Tillsätt grädden, lite i taget, och rör ut till en en jämn smet.

Skär av toppen på 9 chokladägg, så att leksaken går att hälla ut, och fyll med mousse.
Spritsa till sist ut aprikosmarmelad (enklast med en sådan typ av flaska) överst.
Låt stå kylt.

Valborgsmuffins

Till Valborgsmässoafton måste man givetvis ha fika inspirerat av eld, så jag gjorde mini-eldar av dessa kladdkakemuffins med chokladmoussefrosting.


RSS 2.0