Saffransmuffins med apelsin
Receptet är på scones, men jag hällde upp smeten i muffinsformar för att göra de lite festligare.
Eftersom att scones blir torra ganska snabbt bör de ätas upp inom ett par dagar.
Går att äta som de är, men passar även bra både med bär och grädde, eller smör och ost.
Till ca 12-15 muffins
3 dl mjölk
0,5 gram saffran (en påse)
saften och skalet från en apelsin
400-450 gram siktat dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram rumsvarmt smör
Värm mjölken med saffranet, för att få fram smaken. Blanda i apelsinskal, och saft.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och rör ihop.
Häll i mjölkblandningen, lite i taget, o rör till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till ca 2/3 och grädda i ca 10 minuter, i 250 grader.
Eftersom att scones blir torra ganska snabbt bör de ätas upp inom ett par dagar.
Går att äta som de är, men passar även bra både med bär och grädde, eller smör och ost.
Till ca 12-15 muffins
3 dl mjölk
0,5 gram saffran (en påse)
saften och skalet från en apelsin
400-450 gram siktat dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram rumsvarmt smör
Värm mjölken med saffranet, för att få fram smaken. Blanda i apelsinskal, och saft.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och rör ihop.
Häll i mjölkblandningen, lite i taget, o rör till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till ca 2/3 och grädda i ca 10 minuter, i 250 grader.
Kommentarer
Trackback