Hummus

Hummus är superenkelt att göra när man använder kikärter på konserv, och blir dessutom jättegott.
Passar att ha som tillbehör till maten, på färskt bröd, eller att dippa grönsaker i.
Jag gör min utan tahini, för det är inget jag har hemma, och tycker dessutom att det är gott att blanda i lite persilja.

1 liten burk kikärter, ca 2 dl
½-1 msk citron
1 klyfta vitlök
1 msk valfri olja
½ tsk spiskummin
örtsalt
peppar
ev 1-2 msk persilja

Mixa kikärter, citron, pressad vitlök, olja och spiskummin med en stavmixer, eller i en matberedare till en jämn smet.
Smaka av med örtsalt och peppar, och tillsätt ev persilja.


Hummus och Curryröra.

Curryröra

Den här curry-röran äter jag som ett tillbehör till maten, eller har den som grund istället för tex potatis.
Jag har använt den vanliga standard curry-blandningen man hittar i affären, så det är måtten för den jag skrivit.

2 dl röda linser
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 tsk tomatpuré
1 tsk curry
2 msk valfri olja
örtsalt
peppar

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Det gör inget att de blir mosiga!
Blanda alla ingredienser i en skål, använd ev. stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.


Hummus och Curryröra.

Spindelägg, halloween-mat

Halloween må vara över, men när jag får se en bild där någon gjort "spindlar" av oliver på sina ägg, måste jag givetvis också göra det!
Äggen är efter min syster Elins recept på Fyllda Ägghalvor.


RSS 2.0