Hummus
Hummus är superenkelt att göra när man använder kikärter på konserv, och blir dessutom jättegott.
Passar att ha som tillbehör till maten, på färskt bröd, eller att dippa grönsaker i.
Jag gör min utan tahini, för det är inget jag har hemma, och tycker dessutom att det är gott att blanda i lite persilja.
1 liten burk kikärter, ca 2 dl
½-1 msk citron
1 klyfta vitlök
1 msk valfri olja
½ tsk spiskummin
örtsalt
peppar
ev 1-2 msk persilja
Mixa kikärter, citron, pressad vitlök, olja och spiskummin med en stavmixer, eller i en matberedare till en jämn smet.
Smaka av med örtsalt och peppar, och tillsätt ev persilja.
Hummus och Curryröra.
Passar att ha som tillbehör till maten, på färskt bröd, eller att dippa grönsaker i.
Jag gör min utan tahini, för det är inget jag har hemma, och tycker dessutom att det är gott att blanda i lite persilja.
1 liten burk kikärter, ca 2 dl
½-1 msk citron
1 klyfta vitlök
1 msk valfri olja
½ tsk spiskummin
örtsalt
peppar
ev 1-2 msk persilja
Mixa kikärter, citron, pressad vitlök, olja och spiskummin med en stavmixer, eller i en matberedare till en jämn smet.
Smaka av med örtsalt och peppar, och tillsätt ev persilja.
Hummus och Curryröra.
Kommentarer
Trackback