Cheesecake på vit choklad till Anna

En god cheesecake jag gjorde till min kompis Anna efter att hon fyllt år.
Den färdiga kakan måste kylas i minst 6 timmar.
Det går även att frysa kakan, ca 2 månader, men tänk på att jordgubbarna blir rinninga när de tinas, så ställ den på något som samlar upp vätskan.
 
 
Till en springform, med avtagbara kanter
 
Botten
16 digestivekex
100 gram smör
 
Fyllningen
300 gram vit choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
250 gram mascarponeost
 
 
Garnering
Jordgubbar
Blåbär
2 påsar vegegel
Saft
Ev. vaniljsocker och vaniljpulver
 
Krossa kexen i en matberedare, eller lägg dem i en påse och kavla sönder dem. Blanda kexen med smöret, tryck ut smeten i botten på formen, och ställ i kylskåpet.
Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden och vaniljpulvret. Ta kastrullen från plattan, blanda i chokladen, och rör tills den smält.
Lägg mascarponen i en bunke, häll över chokladsmeten, och vispa med elvisp till en jämn smet.
Skiva jordgubbar och ställ på kexbotten, mot kanterna. Fyll formen med smeten, och kyl.
 
Efter några timmar, när kakan börjat stelna lite går det att lägga på garneringen.
Lägg på blåbär och skivade jordgubbar.
Gör vegegelen enligt förpackningen. Jag brukar ta 1 dl saft och 1 dl vatten per påse. Låt gelen svalna något innan den hälls över frukten. Pudra över lite vaniljsocker, och vaniljpulver.
 


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0