Nougattryffelrulle med apelsin
ca 240 gram mandelmassa
3/4 dl vispgrädde
75 mörk choklad
100 gram mjuk nougat
skalet från en apelsin
Florsocker
Choklad
Ev garnering, som hackade nötter eller strössel.
Bryt chokladen i småbitar, och skär upp nougaten.
Värm grädden, och ta kastrullen från plattan. Blanda i chokladen och rör tills den smält. Blanda sen i nougaten, och rör tills det är en blank smet. Blanda sist i apelsinskalet.
Kavla ut mandelmassan till en platta på ca 20x25 cm. Pudra florsocker under plattan.
Bre på tryffelfyllningen jämnt över mandelmassan. Är smeten för rinnig kan den kylas ett tag.
Rulla ihop från långsidan till en jämn rulle. Smält choklad och pensla på rullen. Strö ev på lite strössel.
Efter att chokladen stelnat kan man slå in rullen i plastfolie.
Kommentarer
Trackback