Mintstjärnor

Det är enkelt att göra de här mintkakorna, men tänk på att inte kavla ut smeten för tunn, då blir de svåra att doppa.
Lägg kakorna i en burk och ge bort i julklapp!
 
1 äggvita
4 droppar pepparmyntsolja
½ tsk vaniljsocker
300 gram (5 dl) florsocker
 
100 gram block mörk
Ev valfritt strössel
 
 
Vispa äggvitan till ett skum. Droppa i pepparmyntsoljan.
Tillsätt vaniljsocker och florsocker, och blanda till en smidig deg.
Pudra florsocker på bordet, kavla ut massan till ca ½ cm, och stansa ut kakor.
Doppa kakorna i smält choklad, och strö över strössel.
Låt dem sen stelna i kylskåp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0