Mandel- och Citronglasspaj
En god, fräsch paj, som är enkel att göra, men tar lite tid att göra då botten ska svalna, och pajen ska frysas minst 4 timmar.
Det går bra att förbereda den i förväg, och behöver sen bara tas ut ett tag innan den ska ätas.
300 gram mandelmassa
3 äggulor, 3 äggvitor
3 dl grädde
1 dl florsocker
saften från en citron
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en smet.
Häll i smeten i en form med avtagbara kanter, och grädda i 175 grader, i ca 25 minuter.
Låt botten svalna helt.
Vispa grädden fast, och blanda sen i äggulor, florsocker, och citronsaften.
Bred smeten över botten, och frys minst 4 timmar.
Servera med tunna limeskivor, och passionsfrukt.


Det går bra att förbereda den i förväg, och behöver sen bara tas ut ett tag innan den ska ätas.
300 gram mandelmassa
3 äggulor, 3 äggvitor
3 dl grädde
1 dl florsocker
saften från en citron
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en smet.
Häll i smeten i en form med avtagbara kanter, och grädda i 175 grader, i ca 25 minuter.
Låt botten svalna helt.
Vispa grädden fast, och blanda sen i äggulor, florsocker, och citronsaften.
Bred smeten över botten, och frys minst 4 timmar.
Servera med tunna limeskivor, och passionsfrukt.


Kommentarer
Trackback