Choklad- och kolapaj

Detta är en mycket snaskig paj, för den riktigt sötsugne.
Pajen blir bara bättre av att stå till sig, och kan med fördel göras i ordning en eller två dagar i förväg.

Pajdegen

300 gram vetemjöl
100 gram florsocker
200 gram rumsvarmt smör
2 äggulor


Kolalagret

1 burk kondenserad mjölk
75 gram smör
2 msk strösocker


Chokladlagret
200 gram mörk choklad, bruten i småbitar
1½ dl vispgrädde
40 gram smör

Mandelspån till ganering.


Blanda vetemjöl, florsocker och smör till en jämn smet. Tillsätt äggulorna, och blanda noga.
Tryck ut smeten i en form, och ställ gärna i frysen, minst 30 minuter.
Grädda på 200 grader i 15 minuter.

När pajdegen gräddas kan kolalagret göras.

Låt kondenserad mjölk, socker och smör smälta samman på svag värme. Koka sedan upp under ständig omrörning tills det tjocknat. Det tar ca 5 minuter.

Häll kolasmeten på pajbotten. Låt stå i kylskåpet minst en timme.
(Jag låter den svalna på balkongen innan den ställs in i kylskåpet)

Nu är det dags för chokladlagret.
Blanda mörk choklad, vispgrädde och smör i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning, tills chokladen smält och blandats till en jämn smet.
Låt chokladsmeten svalna lite innan du häller den över kolalagret i pajformen.
Låt allt stelna i kylen igen i minst 1 timme.


Kommentarer
Postat av: MLI

Jag vill ha!!!!! Kan inte du lära kakan att baka den!!!! ;)

2011-10-02 @ 18:25:00
Postat av: Moa

Haha! Jag kan lära DIG baka den! :)

2011-10-03 @ 12:43:05
URL: http://marybone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0