Grillad fetaost
Jag tycker osten är perfekt när den är hård, och har lite grillyta på ovansidan, och är mjuk på undersidan.
Det går även bra att göra grillad fetaost på grönsaker. Då brukar jag ha dem i mitten av ugnen ca 30 minuter med ugnsfolie på, och efter den tiden tar jag av foliet, och grillar fetaosten tills den börjat få lite färg.
Ingredienser:
fetaost
olja (den man gillar bäst)
peppar
1-2 klyftor vitlök
ev. 1-2 gul lök
Häll olja i en ugnsfast form.
(Skär löken i båtar, och lägg i formen)
Skär eller bryt fetaost i bitar, och lägg i formen.
Pressa över vitlöken, och krydda med peppar.
Blanda ihop allt, och grädda lite ovanför mitten av ugnen i 200 grader tills osten fått lite färg.
Fetaost på lök, morötter och rödbetor, tillsammans med falafel, och ärtpesto.
Fetaost på lök, morötter, gul och grön paprika.
Det går även bra att göra grillad fetaost på grönsaker. Då brukar jag ha dem i mitten av ugnen ca 30 minuter med ugnsfolie på, och efter den tiden tar jag av foliet, och grillar fetaosten tills den börjat få lite färg.
Ingredienser:
fetaost
olja (den man gillar bäst)
peppar
1-2 klyftor vitlök
ev. 1-2 gul lök
Häll olja i en ugnsfast form.
(Skär löken i båtar, och lägg i formen)
Skär eller bryt fetaost i bitar, och lägg i formen.
Pressa över vitlöken, och krydda med peppar.
Blanda ihop allt, och grädda lite ovanför mitten av ugnen i 200 grader tills osten fått lite färg.
Fetaost på lök, morötter och rödbetor, tillsammans med falafel, och ärtpesto.
Fetaost på lök, morötter, gul och grön paprika.
Kommentarer
Trackback