Saffransscones utan socker
1 plåt, 8 bitar.
2 dl mjölk
1 gram saffran (en påse)
drygt 7 dl vetemjöl, jag använde 450 gram
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
125 gram smör
2 ägg
2 dl mjölk
1 gram saffran (en påse)
drygt 7 dl vetemjöl, jag använde 450 gram
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
125 gram smör
2 ägg
Koka upp mjölk och saffran och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Värm smöret ca 15 sekunder i mikron så det mjuknar, och blanda ihop med mjölblandningen. Vispa ner äggen i saffransmjölken och rör sedan ihop med resten av degen. Vispa med elvispens degkrokar till en slät deg. Kleta ut så gått det går på ett bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter på 250 grader, i mitten av ugnen. Servera med en kopp te.
Jag åt ena med smör och ost, och den andra med vispgrädde och hallon. Man kan eventuellt stö över lite socker på hallonen, om man kan/vill.
Kommentarer
Trackback