Kladdkaka med mjölkchoklad
Den här kladdkakan blir väldigt kladdig, och behöver kylas ordentligt innan den går att skära. Innan det blir den väldigt rinning, mer som en fondant- men den smakar lika gott!
Till en normalstor form med avtagbara kanter
250 gram mjölkchoklad
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Hacka chokladen i små bitar. Smält smöret i en kastrull, och blanda ner chokladen och vaniljsockret. Rör tills chokladen löst upp sig, men se till att det inte blir för varmt!
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt den smälta chokladen, och vänd ner vetemjölet.
Häll smeten i en smörad och bröad form, och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Innan kakan stått till sig.
Serverad med mjukglass.
Till en normalstor form med avtagbara kanter
250 gram mjölkchoklad
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Hacka chokladen i små bitar. Smält smöret i en kastrull, och blanda ner chokladen och vaniljsockret. Rör tills chokladen löst upp sig, men se till att det inte blir för varmt!
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt den smälta chokladen, och vänd ner vetemjölet.
Häll smeten i en smörad och bröad form, och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
Innan kakan stått till sig.
Serverad med mjukglass.
Kommentarer
Postat av: Louise
Måste jag testa! :)
Trackback