Petit-chouer med äppelfyllning sockerfri
Jag vet inte riktigt hur dessa ska vara, men jag tror inte riktigt de brukar bli som mina, men de smakade åtminstone gott!
Till en plåt
1,85 dl vatten
75 gram smör
100 gram mjöl
en liten nypa salt
3 ägg
Koka upp vatten och smör.
Blanda i mjölet och rör tills det släpper från kastrullens kanter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Det ska vispas in mycket luft i smeten, så en elvisp är enklast att använda.
Klicka eller spritsa ut runta toppar på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan undertiden de gräddas.
Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Skär sedan en öppning i sidan av kakan, och spritsa in fyllningen. Pudra över kanel vid servering.
Äppelfyllning:
1 dl vispgrädde
½ dl äppelmos (hemmagjort, sockerfritt äppelmos)
½ tsk kanel
Vispa grädden hårt. Blanda i äppelmos och kanel.
Har du ingen sprits går det bra att fylla en plastpåse, och klippa upp ett litet hål i hörnet.
Till en plåt
1,85 dl vatten
75 gram smör
100 gram mjöl
en liten nypa salt
3 ägg
Koka upp vatten och smör.
Blanda i mjölet och rör tills det släpper från kastrullens kanter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Det ska vispas in mycket luft i smeten, så en elvisp är enklast att använda.
Klicka eller spritsa ut runta toppar på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan undertiden de gräddas.
Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Skär sedan en öppning i sidan av kakan, och spritsa in fyllningen. Pudra över kanel vid servering.
Äppelfyllning:
1 dl vispgrädde
½ dl äppelmos (hemmagjort, sockerfritt äppelmos)
½ tsk kanel
Vispa grädden hårt. Blanda i äppelmos och kanel.
Har du ingen sprits går det bra att fylla en plastpåse, och klippa upp ett litet hål i hörnet.
Kommentarer
Trackback