Mascarpone- o limecreme m chokladtryffel
Hittade detta recept på AlltOmMat.se och har kopierat det rakt av, eftersom jag tycker det var helt perfekt.
De skriver däremot att det är viktigt att ha en choklad av hög kvalitet, för tryffeln inte stenar annars, men har jag testat med två olika, båda butikens egna märke, och jag tycker att det blir hur bra som helst! Tryffeln stelnar- men blir inte hård- efter några timmar i kylskåpet och kan antingen serveras direkt, eller efter ca 30 minuter i rumstemperatur för en mjukare variant.
Detta är en enkel dessert som egentligen inte tar så lång tid att göra, men den kräver några timmar i kylen för att bli bra. Det går utmärkt att förbereda dagen innan, men vänta med att lägga på hallonen tills servering.
Receptet räcker till 8 små portioner, som jag tycker är en perfekt storlek. Gjorde dock denna dessert i helgen till en 40-års fest, o då ville jag göra dem lite större och lyxigare, och fick då ut 6-7 stycken av varje sats.
Till 8 portioner
Limecremen
2 äggulor
3 msk strösocker
250 gram mascarpone
1 lime, finrivet skal
1 msk pressad lime
1 dl vispgrädde
Chokladtryffeln
70 gram 70% mörk choklad
1 dl vispgrädde
Till servering
Hallon, färska eller halv-tinade
Mynta
Crèmen
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner mascarpone, limeskal- och saft, och vispa ihop. Tillsätt grädde och vispa till en fast kräm.
Fördela i små glas, och ställ in i kylskåpet några timmar.
Tryffeln
Bryt choklad i småbitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde. Värm på svag värme tills de blandats till en jämn smet.
Häll över limecremen, och ställ i kylskåpet.
Servera med hallon och myntablad.
De skriver däremot att det är viktigt att ha en choklad av hög kvalitet, för tryffeln inte stenar annars, men har jag testat med två olika, båda butikens egna märke, och jag tycker att det blir hur bra som helst! Tryffeln stelnar- men blir inte hård- efter några timmar i kylskåpet och kan antingen serveras direkt, eller efter ca 30 minuter i rumstemperatur för en mjukare variant.
Detta är en enkel dessert som egentligen inte tar så lång tid att göra, men den kräver några timmar i kylen för att bli bra. Det går utmärkt att förbereda dagen innan, men vänta med att lägga på hallonen tills servering.
Receptet räcker till 8 små portioner, som jag tycker är en perfekt storlek. Gjorde dock denna dessert i helgen till en 40-års fest, o då ville jag göra dem lite större och lyxigare, och fick då ut 6-7 stycken av varje sats.
Till 8 portioner
Limecremen
2 äggulor
3 msk strösocker
250 gram mascarpone
1 lime, finrivet skal
1 msk pressad lime
1 dl vispgrädde
Chokladtryffeln
70 gram 70% mörk choklad
1 dl vispgrädde
Till servering
Hallon, färska eller halv-tinade
Mynta
Crèmen
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner mascarpone, limeskal- och saft, och vispa ihop. Tillsätt grädde och vispa till en fast kräm.
Fördela i små glas, och ställ in i kylskåpet några timmar.
Tryffeln
Bryt choklad i småbitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde. Värm på svag värme tills de blandats till en jämn smet.
Häll över limecremen, och ställ i kylskåpet.
Servera med hallon och myntablad.
Kommentarer
Trackback