Lakritsmuffins med Lakritsglasyr
Lakritsmuffins med Lakritsfrosting är inget för den som inte gillar lakrits...
Till ca 20 muffins
2 ägg
1½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gram rumstempererat smör
½-1 dl mjölk
1 påse Turkisk Peppar, i små bitar.
(Svart hushållsfärg
Lakritsarom)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten.
Tillsätt smöret, o blanda till en jämn smet.
Blanda i mjölken för att göra smeten lite tunnare.
Tillsätt eventuellt svart färg, och lakritsessensen tills smeten fått en bra svart färg, och rör sedan ner Turkisk Peppar.
Häll genast upp smeten i muffinsformar, och grädda i ca 10 minuter på 200 grader.
Lakristglasyr
Räcker till en sats muffins
3 rullar Lakrisal, krossade/mortlade till pulver
50 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
30 gram philadelphia
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienser och bred, eller spritsa på svalnade muffins.
Till ca 20 muffins
2 ägg
1½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gram rumstempererat smör
½-1 dl mjölk
1 påse Turkisk Peppar, i små bitar.
(Svart hushållsfärg
Lakritsarom)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten.
Tillsätt smöret, o blanda till en jämn smet.
Blanda i mjölken för att göra smeten lite tunnare.
Tillsätt eventuellt svart färg, och lakritsessensen tills smeten fått en bra svart färg, och rör sedan ner Turkisk Peppar.
Häll genast upp smeten i muffinsformar, och grädda i ca 10 minuter på 200 grader.
Lakristglasyr
Räcker till en sats muffins
3 rullar Lakrisal, krossade/mortlade till pulver
50 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
30 gram philadelphia
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienser och bred, eller spritsa på svalnade muffins.
Kommentarer
Trackback