Lakritsmuffins med Lakritsglasyr

Lakritsmuffins med Lakritsfrosting är inget för den som inte gillar lakrits...

Till ca 20 muffins


2 ägg
1½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gram rumstempererat smör
½-1 dl mjölk

1 påse Turkisk Peppar, i små bitar.
(Svart hushållsfärg
Lakritsarom)

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten.
Tillsätt smöret, o blanda till en jämn smet.
Blanda i mjölken för att göra smeten lite tunnare.
Tillsätt eventuellt svart färg, och lakritsessensen tills smeten fått en bra svart färg, och rör sedan ner Turkisk Peppar.

Häll genast upp smeten i muffinsformar, och grädda i ca 10 minuter på 200 grader.



Lakristglasyr
Räcker till en sats muffins

3 rullar Lakrisal, krossade/mortlade till pulver
50 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
30 gram philadelphia
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser och bred, eller spritsa på svalnade muffins.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0