Mangomousse- osötad
Grunden till detta recept gjorde min mamma till nyårsfirandet förra året. Något som förvånade oss var mängden socker receptet innehöll, och vi upptäckte efter första skeden att det verkligen inte behövdes.
Eftersom mango är en ganska söt frukt måste diabetiker själva avgöra hur mycket socker de kan få i sig, men enligt min erfarenhet går en portion mangomousse bra att äta.
Till 4-6 portioner
1 förpackning frusen mango, 250 gram
2 dl vispgrädde
2 msk lime
Färska bär
Mixa tinad mango till en slät puré. Vispa grädden hårt. Blanda ner det mesta av mangopurén i grädden, och tillsätt limen. Portionera upp i serveringsskålar och garnera med resterna av mangopurén, samt färska bär.
Låt stå kallt minst 1 timme innan servering.
Mangomousse serverat i knäck-knyten garnerat med blåbär.
Eftersom mango är en ganska söt frukt måste diabetiker själva avgöra hur mycket socker de kan få i sig, men enligt min erfarenhet går en portion mangomousse bra att äta.
Till 4-6 portioner
1 förpackning frusen mango, 250 gram
2 dl vispgrädde
2 msk lime
Färska bär
Mixa tinad mango till en slät puré. Vispa grädden hårt. Blanda ner det mesta av mangopurén i grädden, och tillsätt limen. Portionera upp i serveringsskålar och garnera med resterna av mangopurén, samt färska bär.
Låt stå kallt minst 1 timme innan servering.
Mangomousse serverat i knäck-knyten garnerat med blåbär.
Kommentarer
Trackback