Hemlagad vaniljkräm- sockerfri
Vaniljkräm som passar någon som inte äter socker. Sötningsmedel används på eget bevåg. Efter att ha smakat den kände jag att den saknade en söt smak, så jag "kryddade" den med några få sockerkorn för att få den bara lite sötare.
Dubblera receptet för att få en sats som räcker till tårtfyllning.
Räcker till ca 4 portioner
0,5 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
1 äggula
1 msk maizenamjöl
1 tsk vaniljpulver
Vispa grädden hårt, och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjölk, äggula, och maizenamjöl i en kastrull. Låt det sjuda upp, vispa hela tiden, och se till att det inte börjar koka. Såsen tjocknar efter 5-10 minuter. Vispa ned vaniljpulvret.
Låt krämen kallna innan den blandas med grädden.
Dubblera receptet för att få en sats som räcker till tårtfyllning.
Räcker till ca 4 portioner
0,5 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
1 äggula
1 msk maizenamjöl
1 tsk vaniljpulver
Vispa grädden hårt, och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjölk, äggula, och maizenamjöl i en kastrull. Låt det sjuda upp, vispa hela tiden, och se till att det inte börjar koka. Såsen tjocknar efter 5-10 minuter. Vispa ned vaniljpulvret.
Låt krämen kallna innan den blandas med grädden.
Kommentarer
Trackback