Pepparkaksbrownies, även glutenfria
Idag fick jag beskedet att jag kommer få börja min efterlängtade bagarutbildning i januari.
Jag firar detta med att göra brownies med julsmak!
Det går lika bra att göra på vanligt mjöl, som med ett glutenfritt alternativ.
Till en normalstor (20x30) ugnsform, ca 15 bitar
150 gram smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
½ tsk bakpulver
ca 2 tsk pepparkakskryddor
2½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölblandning
Smält smöret i en kastrull. Blanda i kakao, och vispa till en jämn smet. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver och kryddorna, och vispa ordentligt, så allt blandas ut.
Vispa ner kakaosmeten, och till sist mjölet.
Häll snabbt upp en en smörad och bröad ugnsform, och sätt genast in i ugnen.
Grädda längst ner i ugnen, på 150 grader, i ca 35 minuter.
Låt svalna några minuter innan de skärs upp med en vass kniv.
Jag firar detta med att göra brownies med julsmak!
Det går lika bra att göra på vanligt mjöl, som med ett glutenfritt alternativ.
Till en normalstor (20x30) ugnsform, ca 15 bitar
150 gram smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
½ tsk bakpulver
ca 2 tsk pepparkakskryddor
2½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölblandning
Smält smöret i en kastrull. Blanda i kakao, och vispa till en jämn smet. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver och kryddorna, och vispa ordentligt, så allt blandas ut.
Vispa ner kakaosmeten, och till sist mjölet.
Häll snabbt upp en en smörad och bröad ugnsform, och sätt genast in i ugnen.
Grädda längst ner i ugnen, på 150 grader, i ca 35 minuter.
Låt svalna några minuter innan de skärs upp med en vass kniv.
Kommentarer
Trackback