Mammas saffranspannacotta
Jättegod vegetarisk pannacotta, som är gjord på gelésocker multi, istället för gelatin.
Till 6 portioner
1 påse saffran (0,5 gram)
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
finrivet skal från ½ citron
Kumquats till garnering
Häll lite av grädden i en kastrull, häll i saffranet, och värm under omrörning.
Tillsätt resten av grädden, och gelésockret. Koka upp under omrörning, och låt sedan sjuda i 30 sekunder.
Rör snabbt ner citronskalet, och häll upp i portionsglas.
Låt stelna i rumstemperatur om den ska ätas samma dag, och i kylskåp om den förbereds dagen innan.
Skiva kumquats och garnera pannacottan innan servering.
Till 6 portioner
1 påse saffran (0,5 gram)
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
finrivet skal från ½ citron
Kumquats till garnering
Häll lite av grädden i en kastrull, häll i saffranet, och värm under omrörning.
Tillsätt resten av grädden, och gelésockret. Koka upp under omrörning, och låt sedan sjuda i 30 sekunder.
Rör snabbt ner citronskalet, och häll upp i portionsglas.
Låt stelna i rumstemperatur om den ska ätas samma dag, och i kylskåp om den förbereds dagen innan.
Skiva kumquats och garnera pannacottan innan servering.
Kommentarer
Trackback