Minimuffins morotskaka med glasyr
Jättegoda, saftiga minimuffins, som jag hade med mig till sjuårs-kalas. De är väldigt enkla att göra, och håller sig saftiga i flera dagar, men glasyren håller inte lika länge- så mitt tips är att bara dekorera de som ska ätas samma dag!
Till ca 50 stycken
50 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 finrivna morötter
1 dl vispgrädde
Vispa smöret med sockret, och tillsätt äggen.
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker, vispa ner i smeten.
Tillsätt morötterna och vispgrädden, och vispa ihop.
Portionera upp i miniformar, och grädda i 200 grader, ca 8-10 minuter.
Glasyr
50 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
30 gram philadelphia
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser, och bred på svalnade minumuffins.
Till ca 50 stycken
50 gram smör, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 finrivna morötter
1 dl vispgrädde
Vispa smöret med sockret, och tillsätt äggen.
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker, vispa ner i smeten.
Tillsätt morötterna och vispgrädden, och vispa ihop.
Portionera upp i miniformar, och grädda i 200 grader, ca 8-10 minuter.
Glasyr
50 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
30 gram philadelphia
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser, och bred på svalnade minumuffins.
Jag dekorerade mina minimuffins med morötter av orange och grön mandelmassa, färgat med vegetarisk hushållsfärg.
Kommentarer
Trackback