Kladdkaka med vit choklad
Söt och kladdig kladdkaka på vit choklad.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
100 gram smör
½ dl grädde
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
(Kokos till formen)
Vispa ägg, socker, och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret i en kastrull, tillsammans med grädden.
Hacka ckokladen i små bitar, och rör ihop med smöret. Värm eventuellt på svag värme, och vispa hela tiden. Låt svalna lite.
Blanda mjöl med bakpulver, och vispa ner i ägsmeten.
Rör ner chokladblandningen och blanda ordentligt.
Smöra en pajform. Jag gillar att bröa med kokos.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Kladdkakan blir inte sämre av att förberedas dagen innan, och stå till sig i kylskåpet.
Servera kall med hallon och vispgrädde.
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
100 gram smör
½ dl grädde
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
(Kokos till formen)
Vispa ägg, socker, och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret i en kastrull, tillsammans med grädden.
Hacka ckokladen i små bitar, och rör ihop med smöret. Värm eventuellt på svag värme, och vispa hela tiden. Låt svalna lite.
Blanda mjöl med bakpulver, och vispa ner i ägsmeten.
Rör ner chokladblandningen och blanda ordentligt.
Smöra en pajform. Jag gillar att bröa med kokos.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Kladdkakan blir inte sämre av att förberedas dagen innan, och stå till sig i kylskåpet.
Servera kall med hallon och vispgrädde.
Kommentarer
Trackback