Saffranskex utan socker
Gula fina kex med smak av saffran, som passar med en stark ost.
3 dl havregryn
100 g smör
1 krm salt
1 dl naturell yoghurt
2½ dl vetemjöl
1 påse saffran (0,5 gram)
1½ tsk bakpulver
Blanda havregryn, smör, och salt till en grynig massa. Tillsätt yoghurt, och mjöl blandat med bakpulver och saffran. Låt degen stå kalle en stund före utbakningen. Kavla ut degen tillen rektangulär kaka, ca 3 mm tjock. Skär ut rutor. Grädda i 200 grader tills de fått lite färg, kanske 15-20 minuter.
Saffranskex, tillsammans med Kanel- och Kardemummakex.
3 dl havregryn
100 g smör
1 krm salt
1 dl naturell yoghurt
2½ dl vetemjöl
1 påse saffran (0,5 gram)
1½ tsk bakpulver
Blanda havregryn, smör, och salt till en grynig massa. Tillsätt yoghurt, och mjöl blandat med bakpulver och saffran. Låt degen stå kalle en stund före utbakningen. Kavla ut degen tillen rektangulär kaka, ca 3 mm tjock. Skär ut rutor. Grädda i 200 grader tills de fått lite färg, kanske 15-20 minuter.
Saffranskex, tillsammans med Kanel- och Kardemummakex.
Kommentarer
Trackback